13 maj 2022
19:00

Unbyns IF

Referat: Boden City - Unbyns IF

Andra omgången hamnade vi i en tuff bortamatch mot Boden City. Vi startade med Vispen i mål, backlinje med Stefan, Werme, Erik och Axel. Adde och Zacke med Strabban framför. Martin, Jeppe och Tong bildade anfall. Avbytare var Herman, Kris, Robbs och Manouby.
Vi hade förväntat oss mycket bollinnehav från CIty och så blev det. Dom tog ledningen redan efter 7 minuter, men vi försökte vara kompakta på mitten och inte ge dom så mycket plats. Tycker det fungerade rätt bra. Blev inte många chanser bakåt, även om vi inte fick tag i bollen mycket. Dom ökar till 2-0, men fortfarande inte massor av målchanser. Vi börjar kunna kombinera lite mer, dock utan att skapa chanser. Tyvärr gör dom 3-0 och 4-0 precis innan paus. Dom hade varit det bättre laget, men inte motsvarande 4-0 tycker vi nog.
I andra skärper vi upp oss lite och blir lite mer fysiska. SPelet ser bättre ut och vi kan under halvleken skapa ett par bra chanser. Bla en nick från Erik (eller var det Martin), en hörna där Werme knoppar utanför. Manouby har ett läge till avslut. Dom kan göra ytterligare 2 mål, som hade kunnat bli nåt till om inte Vispen gjort några fina räddningar.

Totalt sett är vi inte nöjda med prestationen, även om vi förlorar mot ett bra Boden City som förstärkt med importer som gör skillnad. Vi har en backlinje som sliter hårt med som vanligt med Stefan som sticker ut. Zacke skapar lugn med sin bollteknik och Strabban gör premiär med mersmak. Framåt går plusbetyg till Jeppe som verkligen sliter i nittio minuter.